تاثیر رژیم مدیترانه ای در پیشگیری از سرطان
رژیم مدیترانه ای شامل سبزیجات به صورت خام و یا آب پز شده، میوه ها، آجیلها، سیب زمینی به صورت آبپز، و اکثر غذاهای دریایی مثل ماهی و میگو است. در این رژیم از روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون و روغن کنجد استفده زیادی میشود واین رژیم شامل غذاهای سالم و بدون مواد افزودنی و شیمیایی است.
در این رژیم از چربی های به اصطلاح خوب (اسیدهای چرب غیر اشباع مونو) و آنتی اکسیدان، که در روغن زیتون است، برای مصارف غذایی استفاده شده و تا حد امکان از مصرف چربی های موجود در کیک، چیپس، شکلاتها و بیسکوییت خودداری میشود. همین رعایت کردن ساده، میتواند تا ۹ درصد خطر ابتلا به سرطانهایی مانند سرطان مری، روده و... را کاهش دهد. در کنار اینها، استفاده از حبوبات در این رژیم، مانند عدس، لوبیا و نخود میتواند خطر ابتلا را تا ۱۲ درصد دیگر نیز کاهش دهد.
آزمایشی که در طی ۸ سال بر روی ۲۶۰۰۰ زن و مرد یونانی به سرپرستی دکتر dimitrios trichopolus استاد cancer prevention و epidemiology از دانشگاه هاروارد انجام شده است، نشان میدهد که رعایت این اصول ساده در رژیم غذایی این افراد، تاثیر به سزایی بر روی خطر ابتلا داشته به طوری که این افراد به طور کلی احتمال ابتلا به سرطان کمتری داشته اند.
اگرچه ما میدانیم رژیم غذایی ناسالم امروزی مانند آنچه به غذا های فست فود مشهور است و شامل مقدار زیادی از مواد سرخ کردنی و مضر هستند و ارزش غذایی چندانی ندارند و همچنین اضافه وزن، ریسک فاکتورهایی مهم برای بسیاری از بیماریها از جمله سرطان هستند، ولی این رابطه، بین رژیم و سبک زندگی ما با ابتلا به سرطان، هنوز هم خیلی شفاف نیست.
اهمیت استفاده از رژیم غذایی سالم در زندگی روزمره ما در کاهش خطر ابتلا به سرطان بدیهی است. به طور کلی مجموعه ی این غذاها در کنار هم، وقتی تبدیل به عادت غذایی ما میشوند، باعث و تضمین کننده سلامتی ما هستند ولی در واقع چیزی به اصطلاح سوپرفود وجود ندارد که باعث جلوگیری از بیماری هایمان شود.