به نام خدا
پیشگیری از سرطان (الگوهای تغذیه ای)
در ادامه مقاله های قبلی قصد داریم امروز در این مقاله کوتاه در مورد یکی از بهترین و موثرترین شیوههای مصون ماندن از تمامی بیماریها و به خصوص سرطان صحبت کنیم. حدستان درست است: "تغذیه". یکی از بزرگترین مسائل درمورد شیوع همه ی بیماریها نوع تغذیه و مواد موجود در آن میباشد.در کل طبق نظر بزرگترین متخصصان تغذیه دنیا ما به اندازهای که به تغذیه اهمیت می دهیم، سالم هستیم. متاسفانه با پیشرفت روزافزون جمعیت، بشر با معضل کمبود غذا مواجه شده و دیگر نمیتواند مثل گذشته ازمواد ارگانیکی که خود و یا دیگران آماده کردهاند، استفاده کند. همین امرموجب شده پای بسیاری از هورمونها و مواد شیمیایی به زندگی ما باز شود. در مورد اهمیت غذای ارگانیک و لزوم استفاده از آن که بسیار گفته شده و تقریبا همهی مردم میدانند که استفاده از آنها چهقدر میتواند مفید باشد. در این مقاله ما تصمیم داریم کمی خودمانیتر الگوهای غلط تغذیهای را به سبکی تا حدودی کنایه آمیز بررسی کنیم. با ما تا آخر همراه باشید.
در کل مشکلات تغذیهای ما به چند گروه تقسیم میشوند:
1-مواردی که ما میدانیم ولی غلط هستند. یعنی به عبارتی دانسته های غلط. در زندگی ما پیش آمده که افراد دارای سنین بالاتر و یا دیگران در مورد تغذیه نظر بدهند و مواد غذایی خاصی را برای بیماریها و یا وعدههای خاص تجویز کنند. مثلا با این وجود که لبنیات به خصوص ماست بسیار مهم بوده و مصرف آنها از انواع بیماریهای استخوان و مفاصل جلوگیری میکند ولی مصرف آنها به همراه غذا باعث جذب کمتر برخی مواد مغذی موجود در غذا میشود. لطفا هر چه هر کس میگوید را بلافاصله باور نکنید و طبق آن رژیم خود را تغییر ندهید. برای اینکه بفهمید الگوهایی که به شما پیشنهاد میشود درست هستند یا خیر بهتر است با متخصصین تغذیه مشورت کرده و یا با مراجعه به سایتهای معتبر تغذیهای، در مورد درست بودن و یا غلط بودن موارد قضاوت کنید. جالب است که برخی با تعصب بر دانسته های خود و پافشاری غلط در مورد آنان باعث بروز بیماریها و یا برخی کمبودها میگردند. مثلا نوشیدن چای بعد از یک غذای روغنی آن هم به صورت داغ بسیار گفته میشود ولی این پیشنهاد کاملا غلط است. زیرا چای با داشتن مواد خاصی از جذب آهن غذا جلوگیری کرده و علاوه بر این مصرف چای داغ یکی از عوامل سرطانهای مجاری غذایی فوقانی و همچنین معده میگردد. لطفا در مورد دانسته های غذایی خود تجدید نظر کنید و در این مورد حتمن به کسب اطلاعات بیشتر بپردازید.
2- مواردی که همه ما میدانیم مصرف آنها غلط و بیماریزا هستند ولی با این وجود آنها را مصرف میکنیم. مثلا نوشابه. همه میدانیم مصرف نوشابه باعث بروز بیماریهایی همانند قند خون و دیابت میگردد ولی اکثرا با نادیده گرفتن آن و مصرفش هیچ واهمه ای از بروز این بیماری نداریم. یا اینکه بسیاری از متخصصین حوزه سلامت مصرف فستفودها به خصوص سوسیس و کالباس را ممنوع اعلام کرده و آنها را یکی از عوامل مهم چاقی (که خود مادر بسیاری از بیماریهاست)، بیماریهای قلبی و عروقی و همچنین انواع و اقسام سرطان برمیشمرند. مردم ما نه تنها از این مواد غذایی که واقعا فاقد ارزش غذایی هستند، استفاده میکنند بلکه یکی از پرمصرفترین کشورهای جهان در مصرف این مواد هستند. این گروه از مواد از اهم مواردی هستند که میتوان از عوامل سرطان نام برد. تغییر الگوهای مصرفی در خانواده ها و استفاده غلط از این مواد متاسفانه باعث شده است که ما با سونامی سرطان روبرو شویم. دوست دارم در این جا باز هم مواردی از این مورد را گوشزد کنم. یکی دیگر از موادی که بسیار مضر بوده ولی زیاد در مورد مصرف بیش از حد آن اخطار داده نمیشود، مصرف موادغذایی هستند که دارای ماندگاری طولانی مدت میباشند. این مواد با غنی بودن از انواع مواد نگهدارنده برای جلوگیری از فساد مواد غذایی باعث بسیاری از بیماریها به خصوص سرطان هستند و در مصرف آنها باید بسیار دقت نمود.
در کل در این مقاله سعی بر این بود که همه ما بدانیم برای پیشگیری از سرطان در موارد تغذیهای لازم نیست کار خاصی انجام دهیم و فقط بر نکته هایی که هر روز در رسانه های ملی گفته می شود، اکتفا نماییم. در این مورد نکته ی خاصی به جز پرهیز نیست. متاسفانه دولت در زمینه فراهم نمودن کارهای حمایتی از تولید مواد ارگانیک و سالم کوتاهی نموده است. بنابراین باید خود مردم کمی بیشتر به فکر غذای سالم باشند. به طور حتم مواد ارگانیک گرانتر بوده ولی هرگز یادمان نرود کمتر خوردن غذای سالم بسیار بهتر از خوردن غذای فراوان غیرسالم میباشد. باز هم در آخر ذکر این نکته خالی از لطف نخواهد بود که کمی کمتر از موادی که همه میدانیم برای بدن خطرساز هستند، مصرف کنیم. به امید روزی که دیگر بیمار سرطانی در هیچ جای دنیا پیدا نشود. در مقاله های بعدی در مورد انواع سرطان و زمینه های به وجود آمدن آن بیشتر توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.