رنگ میوه کلیدى است براى دانستن اثر غذائى خوب آن. یکى از پژوهشگران آمریکائى درباره اثر مواد غذایى در پیشگیرى از سرطان به مدت بیستسال مطالعه کرده است. به باور وى نوع خوراک مصرفى که مناسب نباشد باعث بسیارى از بیماریهاى رایج مانند بیمارى قلب، سرطان، دیابت و چاقى میگردد.
با خوردن هرگونه میوه و سبزى، لزوماً مقدار مواد مغذّى و اساسى به بدن نمیرسد، بلکه باید این میوه و سبزى رنگ زنده داشته باشد و کمرنگ و رنگ پریده نباشد. چون میوه ها و سبزیهاى داراى رنگ زنده، زرّادخانهاى از مواد شیمیائى دارند که با بیماریها میجنگند و اینها را رنگهاى مغذى مینامند.
براى اینکه از اجزاى حیاتى این مواد سود برده شود، کافى است مقدارى از این میوهها و سبزیها و یا آب آنها استفاده شود. این رنگهاى آشنا هفت تا هستند که در غلاّت کامل، پروتئینها، میوه ها، و سبزیها و روغن سالم وجود دارند این مواد داراى ویتامینها و مواد معدنى کافى و نیز فیبر هستند.
1. قرمز ارغوانى: این گیاهان (منظور میوه و سبزى) محتوى «آنتو سیانینها»هستند که ضد اکسیدان توانمند میباشند که ممکن است خطر بیمارى قلبى و سکته مغزى را به سبب جلوگیرى از لخته شدن خون، کاهش دهند. این رنگ در توت سیاه، گیلاس، بادنجان، آلو، انگور قرمز یا ارغوانى، تمشک، سیب قرمز، کلم قرمز، فلفل سرخ و توت فرنگى هست.
2. قرمز: گوجه فرنگى و فرآورده هاى آن (ربّ، سس و آب گوجه فرنگى) داراى مقدار زیاد «لایکوپن»میباشند که مادّهاى است ضد سرطان. دارابى یا گریپفروت با رنگ میخکى و بالاخره هندوانه داراى مواد سودمند هستند.
3. نارنجى: در میوه هایی که رنگ نارنجى دارند «بتاکاروتن» هست که در سلامت چشم و پوست موثر میباشد و احتمالاً خطر برخى از سرطانها را کاهش میدهد. زردآلو، طالبى، هویج یا زردک و کدو داراى این رنگ هستند.
4. زرد نارنجى: که سرشار از «بتاکریپتوگزانتین»است و این مادهاى است ضد اکسید کننده. بنابراین، یاخته هاى بدن را از آسیب پذیرى حفظ میکند. در میوه هائى مانند شلیل، مرکبّات، هلو، نارنگى، دارابى وجود دارد.
5. زرد سبز: باعث حفاظت بیشتر چشمها میگردد. مواد محتوى این رنگ داراى «لوتئین»و «زى گزانتین»هستند که ممکن است بر ضد آبمروارید و استحاله «ماکول»-یکى از اساسیترین بخش بینائى- عمل کنند که این مواد در سبزیها و میوه هاى یادشده در زیر وجود دارند.
ترپ سبزرنگ، ذرّت، خیار(هم پوست و هم توى خیار)، لوبیاى سبز و نخود سبز، فلفل سبز یا زرد، طالبى، کیوى، برگ کاهو و اسفناج.
6. رنگ سبز: میوه ها و سبزیهاى با رنگ سبز حاوى مواد شیمیائى طبیعى هستند بنام «ایزوتیوسیانیستها»مانند «سلفورنافن»و «ایندولها»که همه آنها باعث تحریک و تولید آنزیم کبدى ضدّ سرطان میشوند و آنها عبارتند از: برگ کلم، گل کلم، کلم «بروکلى»و جوانه بروکلى.
7. سبز مایل به سفیدى: سیر و پیاز داراى «آلیسین»میباشند که مادهاى است ضد تومور. قارچ نیز ماده شیمیائى دیگرى دارد که با بیماریها مبارزه میکند.
این سبزیها سرشار از «فلاوونوئیدها»هستند که از آزردگى یاخته هاى بدن جلوگیرى میکنند. کنگر، مارچوبه، کرفس و تره نیز جزء این دسته هستند.